Den kom till slut!

Den efterlängtade vintern och snön! Förvisso får det gärna komma ännu mer men det som fallit duger än ett tag! Jag hann med en ridtur med farbror Pontiac förra veckan och träningsvärken har suttit i många dagar mer än väntat. Han var pigg som en 3-åring så vi travade på och tog även lite galopp! Har inte ridit i bomlösa sadeln sedan i somras och det sa mina lår till om. Var bara härligt och bekvämt under ridturen men det visade sig sedan som sagt att vissa muskler som inte jobbat på länge fått vakna till liv :)  Härligt!

Imorgon är det annandagstrav på Umåker och Nemo ska starta. Vi har nr 11 på 20 m tillägg så tanken är att kunna smyga med på innerspår och kunna ge han ett snällt lopp och förhoppnigsvis får han bra ryggar och kan följa med där framme när det närmar sig mål. Men hur du än planerar och funderar (kör loppen i badkaret) så är det bara att vänta och se, imorgon vet vi hur det går!
 
Millen fick göra ett besök hos veterinären Birger i tisdags. Han var lite ojämn i sista rakbanejobbet vi körde och i förra veckans rundbanejobb tappade han stilen efter första varvet och slog sedan ihop i galopp. Denna häst skulle aldrig göra det om allt vore bra så därav bokades en undersökning. Vi sprang, longerade och sedan gjordes böjprov med en hälta höger fram som resultat. Senskadan från ifjol säger ifrån nu när träningen trappats upp och vi konstaterade att den förmodligen inte kommer hålla för tävlingsprestationer. Så nu är Millis förtidspensionär och ska på något vis bli en lycklig rid- och körhäst ;) Jag får klura på hur jag ska få honom att tycka ridbanan är lika rolig som rundbanan men med lite tid kanske det ordnar sig. Tack och lov ändå så är han en glad och fin ridhäst som kan funka och hålla för den inriktningen istället och får jag bestämma blir han kvar i verksamheten så länge han är hel och lycklig trot avslutad karriär på travbanorna.
 
 
 
Farbror Mill! Alltid glad när han får vara med i görningen :)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0