Catching up.

Det blev ett långt uppehåll från bloggen  minsann, men jag har inte haft tid eller motivation att skriva här - skyller jag på! I början av maj fick jag lov att flytta pga vattenskada i mitt kök (som redan pågått sedan i slutet av mars) och nu först i början av juli var det mesta återställt så jag kunde flytta hem. Det har lagts nytt golv i hela lägenheten och nya tapeter ska upp under hösten eftersom de kvaddat tapeten på flertalet ställen... klantar! Men men, nu är jag hemma igen och allt börjar återgå till det normala.
 
Mill och Pontiac är på sommarbete i Yttertavle och Nemo går hemma på gården (också på bete) med Frami och Twister. Idag blev det en åktur till Umåker och ett första intervallpass på rakbanan för Nemo, som skötte sig fint och fick gå 6 intervaller i 1.32-tempo. Planen som följer är att köra ett hårdare pass hemma och ett intervallpass på Umåker en gång i veckan vardera. Övrig motion blir ridträning eller något lugnare pass i vagn. Känns riktigt skönt att han inte var helt ofärdig efter arbetspasset och den lilla träning vi påtat på med här hemma ändå gett lite konditionsträning, om än mitt fokus mest legat på att lära hästen jogga, hålla sig lugn och inte ligga på. Numera kan han faktiskt jogga i form på halvlånga tömmar utan att hetsar iväg mer än nån gång. Hästen vill ju springa fort ibland också, det märks! :)
 
Paltarna på betet blir nog kvar där juli ut, ska ta itu med deras träningsupplägg också, Millis har fått latat sig ganska länge nu och lagt på sig några trivselkilon för mycket. Men eftersom han känns helt fräsch och är riktigt pigg är det inte mer än att vi tar oss i kragen och sätter fart på hans träning så snart han är hemma igen :)
 
Min semester för i sommar är inne på sista dagen så från och med imorgon väntar 5 veckors arbete och sedna får vi se! Funderar på hur jag ska gå runt i höst och vad jag ska göra och har just nu några olika trådar jag ska börja dra i... så får vi se! :)


 
På banan hälsade vi också på New Shadows, en familjeägd andelshäst som just nu står i träning hos Krister Söderholm. 
 
RSS 2.0