Två steg framåt, ett steg bakåt.

Det blev en kortvarig glädje med det nya tränset. Som jag kunde ha förstått så var det för litet, för korta sidostycken och även löjligt liten nosgrimma, den fodrade delen (vilket borde vara större delen av nosgrimman) räckte knappt runt halva huvudet vilket såg väldigt fånigt ut. För 599 spänn tycker jag man ska kunna ställa vissa krav och när storleken x-full inte tillverkas tycker jag åtminstone att största storleken (full) ska vara väl tilltaget. Jag kan ju inte vara den enda med en grov häst?! Skönt att avreagera sig lite här, så jag inte råkar göra det i butiken... Det blir iaf en retur på tränset och istället att spara till ett PS of Sweden-träns. Får mer och mer lust att tillverka egen utrustning, träns och bett och även skydd. Kanske blir det en sadelmakarutbildning till slut ändå, det börjar mer och mer kännas som ett måste!
 
Idag har jag kört ett "testlopp" på Umåker med en häst från Forslundagymnasiet. Tanken var att köra 1000 m i 1.40-tempo och sista 500 meterna i 1.30-tempo, dvs 10 respektive 9 sekunder per hundra meter.
Hästen var lite pigg och jag är fortfarande så himla ovan att köra med klocka så det gick lite fortare än tänkt och därför känns det bra att få göra ett nytt försök så jag får känna mig nöjd efter rundan, för det blev jag inte nu! Hädanefter blir det att ha med klocka och körspö vid varje körtillfälle för att bli säkrare, så på det viset blev det på dagen runda med Millis. Föret var hyffsat efter en av vägarna, ganska isigt och inte alls slaskigt så jag tycker det blev en lämplig sväng, med pulsklockan på dessutom! :)
 
Lilla sprätten Nemo har plockat av sig bakskorna och ordinarie hovslagare är på resande fot i veckan så för honom har det inte blivit desto mer motion än det som pågår på egen hand i hagen. Planerar en massage samt tömkörning för honom imorgon istället, nått måste vi ju göra!
 
RSS 2.0