Kval & P21

Det var gårdagens utmaningar på Umåkers kvällstrav! Mill Nobell som varit borta från tävlingsbanan i närmare 11 månader har nu tränat på ett par månader och även gått två provlopp hade till uppgift att gå kval, vilket innebär en km-tid på 1.23 på 2140 m. Denna gång var det lite tätare anmält (montékvalet för två år sedan var det endast två hästar, varav den ena galopperade och Mill fick pinna på utan sällskap) och det resulterade i en "vinst" i  kvalet på tiden 1.20,7 och därmed godkänt! :)
 
Hitta Nemo kom med i ett poänglopp s.k P21. De två tidigare loppen har varit 2640 m och har varit i längsta laget då mjölksyran oftast hunnit ikapp oss med ca 500 m kvar. Nu var det 2140 m auto och trots ett första varv i dödens i hög fart höll han undan och kunna passera mållinjen som fjärde häst. Lite poäng och en liten slant fick vi alltså med oss och hästen kändes (som vanligt) taggad och rörde sig fint. 
 
I samma lopp hade vi med New Shadows som fick sista pengen och gick felfritt vilket inte är varje gång och därför väldigt positivt. Chash'Em Online tog en startgalopp och gick i mål utanför prispallen. Ovanligt och roligt att alla familjens hästar (hel- och delägda) startade samma dag på samma bana :)
 
 
Finding Nemo G.L. inför värmning.
 
 
Mill Nobell redo för kvalet! 
RSS 2.0