Sol & vår!

På bara några veckor har nästan all snö tinat bort och detta tack vare solen! :D Lite snöblandat regn har det kommit men mest tack vare sol och värme börjar gräsmattor och hästbajs tina fram. Hurra! :) Jag har varit ledig i helgen och igår tog jag första turen med Nemo efter en månads vila. Jag trodde han skulle vara pigg och ovan med sadeln men det gick bara fint och vi skrittade rakbanan fram och åter samt lite runt på gården. Eftersom de numera går i en större flock sedan en vecka tillbaka tycker jag har verkar vara en gladare häst och går inte och "hytter" med bakbenen i tid och otid som han annars alltid gjort. Han har under denna månads vila fått en kur med gurkmeja i kraftfodret samt en kortisonspruta var tredje dag vid 5 tillfällen. Jag köpte även Sven Lindbloms 'gröngröt' och har masserat bakknäna, framkotor och knän i princip varje dag. Utöver detta har jag kört med min Photizo och förhoppningen är såklart att han ska vara u.a på nästa böjprov, men det återstår att se. Tills vidare kör jag på med denna behandling och ska alltså från och med nu börja skritta honom så smått under sadel.
 
Pontiac fick nya skor igår och var som sirap under skoningen! Helt hopplös med frambenen, segar sig bakåt och bli tung för att försöka slippa. Gamla farbrorn är såklart stel och orkar inte stå på tre ben och tycker det är helt självklart att hovslagaren ska bära honom. Knasgubbe! Bak gick desto bättre, då han får vila i "skopinnen" och belastar inte hovis allltför tungt. Jag hoppas på att kunna få hjälp inom en snar framtid med att raka honom igen, just nu är han så klibbig i pälsen ner på benen att jag knappt kan borsta honom eftersom det luggas! :(
 
Roligast av allt denna vecka är såklart att jag börjat på mitt nya jobb, Granngården i Umeå! :) Gjorde min första dag i tisdags och har även hunnit med en truckutbildning i Luleå så det rullar på för fullt vilket känns otroligt kul och uppiggande. Känner mig redan ganska hemma i butiken och med mina härliga kollegor så det känns mer än toppenbra! :)
 
Korvgrillning vid elden! Mamma & pappa har avverkat på stugan och tog hem riset för att elda upp. Disney är såklart med så fort det nalkas korv :)
 
 Fina Nemo efter gårdagen tur, Disney & nya stallkatten Aniara (från Djurskyddet) var med och mös i solen. 
RSS 2.0