Motionering och shopping.

Helt plötsligt har hela januari snart svept förbi, kan inte riktigt fatta ett det dessutom bara varit riktigt vinter i typ 2-3 veckor. Och egentligen har det bara snöat ordentligt en enda gång! Man kan ju undra om våren kommer anlända sjukt tidigt i år eller om vi har en meter snö att vänta innan dess... Hm!
 
Denna vecka är det skobytardax på alla hästar! Igår var det Millens tur, imorgon är det Pontiac och på fredag är det Nemo som ska nya fötter och skor. Innan skoningen igår blev det en skritt- och joggrunda för Millen med rockarden. Han är pigg som en mört och vill helst bara bränna på men jag gör mitt bästa för att lugna honom och få han att nöja sig med bara lugna kliv... Vi är lite oense om tempot helt klart.
 
Förra veckan tog vi preimärturen med Nemo i vagn på hemmaplan. Han såg väldigt fokuserad ut så fort selen kom fram och vad väldigt lugn och tillmötesgående med att selas och tränsas. Dessvärrre fanns det inte riktigt någon broms på denna häst och det var inte möjligt att göra halt. Lite problematiskt när man ska över en 90-väg två gånger, men det gick ändå bra eftersom det var lite trafik. Tråkigt att inte stanna är lika viktigt att lära sig som att starta och svänga, för många travhästar verkar inte den delen ingå i inkörningen. Stanna gör man först när man är tillbaka i stallet igen? Detta måste vi träna på, hur nu det ska gå till... Har funderat på att tömköra på ridbanan och då träna skritt - halt - skritt - halt osv. 
 
Pontiac har nu fått en ny frisyr, halsen  och bogen är rakad. Vill inte ta mer eftersom temperaturen växlar och ibland är det ner mot -20 grader. Jag hoppas att genom att ha blivit av med lite päls så blir han lite avkyld när vi tränar och då inte blir helt sjöblöt i svett över resten av kroppen. Hoppas! Igår blev det en shoppingrunda på Hööks, planen var att köpa ett nya träns till farbrorn. Det har äntligen kommit ett med avtagbart fäste till snokremmen, vilken jag inte vill ha. Men såklart hade inte tränset kommit in i sortimentet än :( Istället blev det lite av varje, ett svettäcke till Nemo, en luva till Mill, en ny dyna till Disney och några paddar att ha under benlindorna. 
 
Idag ska jag till Forslunda på möte och sedan iväg på en sadelutprovning. Jag är supernöjd över att ha så mycket jobb med företaget - det är ju verkligen det jag vill syssla med! :)
 
 
Mill Nobell är missnöjd över mössan men glad för motioneringen! :)
RSS 2.0