Efter snart ett års uppehåll...

I november förra året fick vi kasta in handduken med Mill Nobell pga en senskada på ytliga böjsenan. Snart har han fått ett helt år på sig att läka och komma i form igen, och någon toppform är det väl inte tal om än men pållen är pigg och går intervaller 1-2 ggr/vecka och har aldrig haft en reaktion på senan efter ett träningspass. Positivt! Tanken var att ta ut honom i ett provlopp idag i 1.28-tempo men fick till svar att det dels inte skulle köras någon lopp i den farten idag samt att Hästägarföreingen bestämt att till denna propp får man bara anmäla hästar med 0 kr på kontot. Kan förstå detta till viss del men också känna att man skulle kunna ha 2 lopp i 1.28-tempo då kanske? Ett för ostartade och ett för de som vill köra lite lugnare och även de som kör för licens (som det var tidigare). Då kanske man till och med skulle tordas köra i ett sådant lopp utan att det behöver kännas som en alltför stor utmaning. I ett provlopp blir du endast avstängd från kommmande lopp om du kör för fort, övriga "felaktiga beteenden" straffas inte, dvs, om du tar upp fel, tränger någon eller liknande så får det inga kännbara konsekvenser (om det inte rent av sker en olycka förstås!). Jaja, nog om detta!
 
På söndag är det dags för Finding Nemo G.L. göra sin första start i min regi och sedan novemeber ifjol! Eftersom jag brutit benet (30/8) så har V tagit över träningen helt och hållet och har nu kört intervaller både hemma och på banan, samt i onsdags gick Nemo ett provlopp på 1.21-tempo och var tvåa i mål efter Chuck Lidell, sista varvet tågandes i döden vilket inte verkade bekomma honom :) Starten går på söndag 21/9 16:27 på Dannero, proppen är högst 225.000 kr och vi fick bricka nr.4 vilket känns bra på förhand. Nu väntar bara en sista genomkörare imorgon (hästen är som en krutdurk!) och sedan ska allt förhoppningvis kännas tiptop inför söndag.
 
Vi har de senaste veckorna kört honom på ett skumgummibett eftersom det visade sig att han hade sår på lanerna, trots att han inte längre är tung i handen och gått med ett snällt, rakt bett. I ridningen är han så mjuk och fin i munnen att man inte kan tro att han har några bekymmer, men huvudsaken att vi vet hur det ligger till så man kan göra allt som går för att han ska läka och inte få nya skador. Foderfickorna ska tömmas igen 29/9 och förhoppningsvis har de läkt ihop lite mer även de. Hoppas!
 
 
Inför provlopp i 1.21-tempo. 2014-09-10
 
RSS 2.0